KAHVALTIDA PATATES PİZZA



      Kahvaltı için enfes bir tarifle karşınızdayım. Her gün aynı şeyleri yemekten bıkıyor insan. Bunda hem yumurta var hem de varlığı içinde hissedilmiyor.

Malzemeler


  • 1 büyük boy patates
  • İstenildiği kadar küçük ve ince doğranmış sucuk
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • Sıvı yağ
Not: Belirtilen ölçüler en az ve temel ölçülerdir. Ben 3 patates ile yaptım. 3 yumurta ve 3 kaşık un kullandım.


Yapılışı


  • Yumurtayı güzelce çırpıp unu ekliyor çok az tuz ekleyip, tekrar çırpıyoruz. Kenarda bekliyor. Biraz kaşar peyniri rendeliyoruz. Bu da ayrı bir kapta bekliyor.


  • Patatesleri küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Az yağda kızartıyoruz. Kızartırken çok fazla karıştırmak ve müdahale etmek patatesleri parçalar. Bir spatula yardımıyla alt üst çevirerek kızartmak en doğrusu.


  • Patatesler kızardıktan sonra fazla yağını bir kapak yardımıyla üzerini kapatarak döküyoruz. Patatesleri bu aşamada tuzlamakta fayda var. Sucukları içine atıp biraz daha kızartıyoruz.
  • Tavanın içine önceden hazırladığımız yumurtalı harcı mümkün olduğunca her tarafına karışacak şekilde döküyor ve ocağın altını açıyoruz. Bir taraf bu şekilde piştikten sonra diğer tarafı çeviriyoruz.
  • Diğer taraf pişerken, kaşar peynirlerini üzerine döküyoruz.  

  • Yine aynı kapak yardımıyla tabağa alıyoruz. Afiyet olsun:)



Yorumlar

  1. Ne kadar leziz görünüyor, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok leziz. Yorum için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Patates olur da güzel olmaz mı hiç. Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de patatese olan ilgimizin sebebi nedir? Yorum için çok teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar