KAHVALTILIK ÇEMEN

     
               Kahvaltıda severek yediğimiz çemen yapımını anlatmak istedim. Dışarıdan almıyorum artık. Yapımı çok basit.

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı salça Hazır salça kullanılırsa daha başarılı oluyor bunu da tespit ettim
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
  • 1 çay kaşı kırmızı acı biber (kendi istediğiniz oranda atın)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı (farklı yağ kullanılırsa aynı lezzeti elde edemezsiniz)


Hazırlanışı


  • Önce salçayı bir kabın içerisine alıyoruz.
  • Ezdiğimiz sarımsakları ve baharatları ekliyoruz
  • Zeytin yağını ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Bu gerçekten harika bir şey. Tavsiyem ekmeğin üzerine tereyağı sürdükten sonra çemen sürün.


          Yanında mutlaka çay ve tatlı bir insan olsun. Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Merhaba...
    Gönül demliğim sitesinde kullanılan temayı sormuşsunuz... tamanın adı minimaldir...
    aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...

    http://gooyaabitemplates.com/livepreview/minimal/

    YanıtlaSil
  2. Lezzetli oldugu kadar kokmasa keske, doya doya yesek. Mumkun olmadigi icin seyiretmeyi tercih ediyorum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsak konulmasa olur mu acaba? Bi de öyle denemek lazım. Olmadı hafta sonu yenebilir:) Yorum için teşekkkürler.

      Sil
  3. harika olmuş..ev yapımı doğal çemen..denemek lazım..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Tatlı bir insan? Ağzımızın acısını sözleri ile gidermesi için sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tatlı insan her kahvaltı için gerekli fakat acının yanında daha da önemli tabii:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar