KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK


       Kızartma yemekleri size ağır geliyorsa bunu denemelisiniz derim. Bu tarifi diğer karnıyarık tarifinden ayıran özellik, adından da anlaşıldığı gibi patlıcanları yağda kızartmıyor oluşumuz. Bu da yemeğin çok hafif olmasını sağlıyor.

Malzemeler
karnıyarık

  • 300 gr yemeklik dana kıyma
  • Orta boy soğan
  • 8 adet küçük boy patlıcan 
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • Sarımsak 
  • 1 orta boy domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • Kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı
  • Öncelikle patlıcanları biraz közlüyoruz (Fazla közlenmesin çünkü fırında da pişecek) kabuklarını güzelce soyuyoruz.

  • Biraz sıvı yağ ile kıymayı ezerek ve karıştırarak biraz kavuruyoruz. Kıymanın topaklanmaması önemli. Yemeklik ince doğranan soğanı, sarımsağı ve 2 adet biberi de ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip biraz daha kavurup, baharatları ve tuzu ekliyoruz.

  • Borcama dizdiğimiz közlenmiş patlıcanların ortalarını biraz açarak hazırladığımız kıymalı harcı patlıcanlara paylaştırıyoruz.

  • Üzerlerine domatesi ve kalan biberleri büyükçe dilimleyerek görsel olarak daha güzel görünmesini sağlıyoruz.

  • Kıymayı kavurduğumuz tavaya 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça biraz tuz koyup bunu biraz ısıtıyoruz. Patlıcanları dizdiğimiz kaba döküyoruz. Yaklaşık 200 derece fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar