PEYNİRLİ KREP
Annem Allah rahmet eylesin bana hiçbir iş yaptırmazdı. O nedenle kendisinden mutfakta pek bir şey öğrenmedim desem yeridir. Kıyamazdı, her işi kendi yüklenirdi. Fakat bir gün kendisi çok hastalandı. O gün benden krep yapmamı istemişti ve ben yine oldukça başarısız bir krep yapmıştım. (Krep miydi o?!)
Şimdi krep, en iyi nasıl yapılır biliyorum. Keşke o burada olsa ve yedirsem.
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Peynir
Not: Bu vermiş olduğum ölçüler temel ölçüler. Siz istediğiniz gibi aynı oranda artırabilirsiniz. Ben kahvaltıda 2'şer ölçek yaptım, 6 tane orta boy krep çıktı.
Yapılışı
- Önce yumurta mikserle çırpılacak ve içine yağ dökülecek
- Daha sonra un ve istenildiği kadar tuz. Unu eleyerek eklerseniz daha başarılı bir sonuç elde edersiniz. Tuzun fazla olması hem lezzet hem de sağlık açısından iyi değil bana göre..
- 5-6 dakika kadar mikserle çırpılacak. Akışkan bir kıvam olacak.
- Teflon tavayı, biraz tereyağı sürerek ilk krep için hazırlıyoruz.
- Bir ya da bir buçuk kepçe krep malzemesinden döküyoruz. Daha sonra ters çevirip diğer kısmın da pişmesini sağlıyoruz. Pişen krebin içerisine rendelenmiş peyniri koyup sarıyoruz. Tulum peyniri ile çok güzel oluyor. (Evde ne varsa)
- Diğerlerini de aynı şekilde pişiriyoruz. (Tereyağ sürmenize gerek yok.)
Suan yapasim geldi, 😄
YanıtlaSilYap hadi:)
SilGüzel görünüyorlar ve tarifte oldukça kolay, ellerine sağlık, deneyeceğim..
YanıtlaSilKesinlikle çok kolay. Teşekkürler:)
SilBenim annem de yapar. Ama Ballı ☺ Şu an canım çekti
YanıtlaSilSen de yap hadi kahvaltıya:)
SilKrep en sevdiğimmm...canım çekti...çoook güzelll görünüyor..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBu ölçüleri cafe işleten bir arkadaştan almıştım. İçine ne istiyorsan koyabilirsin. Kıymalı bile yapıyorlardı onlar. Öğle yemeğinde tercih ediliyordu kıymalısı. Yorum için teşekkürler.
Sil